2015. január 16., péntek

Ötlettolvaj #9

Erre az Ötlettolvajra is lehetetlen küldetésbe vágtam a fejszémet. Lehet, ez az új mániám? :)Miről is van szó? Egy szívemnek nagyon kedves nyomdázott maniról loptam le egy kis részletet...
Az eredeti mű:

Bár nagyon tetszik a Fatma keze motívum, ezúttal "csak" a virágos mintát próbáltam reprodukálni. Bal kézre még hagyján volt, de "ügyetlen" kézzel nem tudok apró, körkörös mintákat rajzolni, így többszöri próbálkozás után is csak egy kis sete rajzot sikerült kierőszakolnom magamból. 
Tulajdonképpen alig lett köze az eredetihez, de azért gondoltam lássátok, mi adott inspirációt és kukkantsatok be Didoline-hez. :D

Hát ennyi! Pápá!

Felhasznált lakkok:
alap: Moyra Silk nude - 323 London
fekete: Moyra - 35

8 megjegyzés:

 1. Neked köszönhetően jópár hete állok már szerelmi viszonyban ezzel a Moyra 35-ös feketével, így tapasztalataim alapján csak a legmélyebb elismeréssel tudok nyilatkozni a kézzel festett mintádról! :)
  Szerintem ezzel a fekete, krémes állagú lakkal ugyanis csak nagyon kevesen tudnának ilyen finom, szabályos mintákat festeni, többek között én sem vagyok képes rá.

  Mindent egybevetve a Te manid sokkal jobban tetszik, mint az inspirációul szolgáló mű, ugyanis a lehető legtökéletesebb alaplakkot választottad, ráadásul kézzel "verted" a csipkét, ami nagyon esztétikus lett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen az elismerő szavakat, nagyon jól esik - mint mindig! :)

   Én mindig is ezt a feketét használtam és szerintem könnyen kezelhető, egy halál-vékony ecset kell és esetleg mellé cseppenteni a keverő felületen egy kis hígítót, egy picit folyékonyabbá tenni a rajzoláshoz. Próbáld ki, ha még nem mondtál le róla! ;)

   Törlés
 2. pont megvettem a London lakkot.. Még nem tudom, hogy jól döntötte-e.. :S
  Viszont a manikűr nagyon is tetszik! :) Nagyon ügyesen vetted át és magadra fordítottad a mintát. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! :-)
   Miért vannak kétségeid a Londonnal kapcsolatban? Szerintem mókás kis lakk, bár mindig fedőlakkal használtam...

   Törlés
 3. Imádom, hogy ennyire egyszerű, letisztult és elegáns manikűröket készítesz. <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igyekszik az ember :)
   Én meg örülök, hogy fáradságot nem kímélve ilyen szépeket írtál nekem :))
   <3

   Törlés