2018. október 19., péntek

Perfect nails Elastic hard gel

Közzétéve:2018.10.19.
Frissítve: 2018.11.27.


Ez a poszt a címben említett ecsetes rugalmas zselé magasztalására iródott.



Mint ahogy az előző írásomból kiderült, jelenleg géllakkot hordok a körmeimen és nehéz szülés volt eljutni idáig, ugyanis vékony, lemezesedő, töredező körmeim vannak.

Ez az a tipusú köröm, amit az istenek se tudsz megnöveszteni, mert mindig beszakad, letörik, szétválik stb., tehát egy idő után úgyis műköröm és/vagy egyéb körömerősítő megoldások után nézel: vitaminok, körömerősítő lakk, zselés lakk...

Nos, a géllakkal sose volt szerencsém, mivel azt szerintem alapvetően erős, vastag körmökre találták ki, ami nem mocorog az anyag alatt. Ez azért vicces, mert pont a gyenge körmökön nem marad meg a hagyományos körömlakk (sem) és ezért szokott az ember lánya a géllakkhoz nyúlni, ami két hétig tartós eredményt ígér...

A vékony körmeim miatt tehát a sima géllakk rajtam sem volt tartós, szükségem volt egy erősebb alapra.

Egy darabig a Perfect nails Hardener geljével probálkoztam, ami nagyjából bevált, de rendszeres volt a felválas, letörés, legkésőbb a "töltés", azaz színcsere idejére (kb. 2 hét) már megficcent az anyag egy kicsit, sok apró javítást kellett végeznem rajta.

Mikor a Hardener gel pótlására készültem, átnéztem a lehetőségeket anyagok terén és megakadt a szemem az Elastic hard gelen, ami a honlap alapján a következő tulajdonságokkal bír:




Amióta ezt használom a színes géllakkok alá, semmilyen felválás, törés nem volt, mostanra az egyik kakkukktojás körmömön (hüvelyk ujjak, főleg a jobb kezemen) felvált a fele, de még így se pattant le az anyag rugalmaságának köszönhetően, sőt remekül tapadt továbbra is a körmöm külső felén.

Lecsiszolás közben készült az alábbi kép: a felválás mentén lecsiszol anyag szilárd, mégis rugalmas és nem válik tovább.




Ezzel a termékkel elérhető a sokak által áhított "nem púpos" műköröm, persze vegyük figyelembe az anyag tulajdonságait és határait.


Ezen a képen közelről láthatóak a rétegek: természetes köröm, elastic gel és fekete géllakk:




Ha nem láttátok volna az előző posztomat (amit folyamatosan frissítek  ;) ) az ebayes géllakkokról, akkor katt ide. :)

Barátnőm körmein három hetes géllakk Elastic hard gel alappal:


*a kisujjon már megkezdtem a csiszolást a kép készítése előtt :)


Hasonló tulajdonságokkal bíró anyag most már szinte minden márka kínálatában megtalálható. Érdemes vele próbálkozni azoknak, akik tuti két hétig tartós lakkozást szeretnének, de hagyományos zselés alaplakkal nem érték el.

Pá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése